tegels verwijderen vloer
Stap 1: Vloertegels Verwijderen

Als eerste maken we (als dat al niet door u zelf gedaan is) de gehele ruimte leeg en zullen we andere zaken afdekken met plastic en de trap, gang, keuken of andere vloeren bedekken met stukloper indien nodig.

Hierna pakken we onze elektrische breekhamer, gehoorbeschermers en veiligheidsbril en zetten deze op. We kijken of er een goed scherpe beitel in de breekhamer zit en dan kunnen we weer verder met het uitbreken van de vloertegels. Wanneer er vloerverwarming aanwezig is zullen we dit breken natuurlijk zo voorzichtig mogelijk doen om de kans op beschadigingen aan de vloerverwarming te voorkomen.

Het verwijderen doen we dus met onze breekhamers. De scherpe beitel zetten we onder de tegel waardoor deze los zou moeten wippen. Maar dat wippen valt soms nog wel eens tegen. Vooral bij de wat oudere tegelvloeren is dit het geval.

Tegels verwijderen
Stap 2: Puin opruimen

Tijdens het verwijderen van de tegls wordt er meteen zoveel mogelijk opgeruimd zodat er niks in de weg ligt en we gewoon door kunnen gaan zonder stoppen.

Om de zoveel tijd moet er even gestopt worden want dat trillen met zo´n zware breekhamer van pak hem beet 15 kilogram voel je op een gegeven moment wel. Na de koffie gauw weer verder met het verwijderen van de vloertegels!

Wanneer de tegels allemaal verwijderd zijn gaan we meteen alles verder opruimen en via de trap (welke afgedekt is met stukloper!) naar beneden brengen in speciekuipen of puinzakken. Soms kan het ook met een touw en een emmer via het raam naar buiten worden getakeld.

Vloertegels: Scherpe prijzen, zeer uitgebreid assortiment. Zoekt u betonlook of houtlook? Bekijk ons ruime assortiment: www.tegelconcurrent.nl

Opruimen woonkamer
Stap 3: Schoon Opleveren

Nadat we alle tegels hebben verwijderd lopen we alles nog een keer goed na en als we nog iets tegenkomen dan verwijderen we dat natuurlijk meteen nog even.

Als alles goed is verwijderd en er zijn geen stukjes blijven zitten dan wordt het tijd dat we al ons gebruikte gereedschap opruimen en dit weer naar beneden naar onze bus brengen.

We nemen de bezem, een stoffer en blik en een vuilniszak mee terug naar boven om de ruimte goed schoon te vegen en op te ruimen. Hierna zou er eventueel door ons nog geëgalisseerd kunnen worden. Dit egaliseren doen wij met egaline en een voorstrijkmiddel voor betere hechting.

Hierna halen we u erbij om alles even na te kijken en/of te controleren en als u ook vindt dat alles goed is gaan wij weer door naar een volgende tegelvloer ergens in het land!